perjantai 20. syyskuuta 2013

20.9 Olipahan päivä, uskomattomia kokemuksia rikkaampana:)

Aamulla metsään kellon lyödessä puoli seitsemän, kaks minuuttia ja Rico aloitti ajon.. reilu vartti ja pikkuinen jänis juoksenteli tietä pitkin pois näkyvistä, mutta kohta se tulikin takaisin kauheaa vauhtia. Jarrutti noin 20metriin josta otti aina muutaman hypyn kohti, SITTEN tapahtui se uusi kokemus minulle jänis istui noin 2-3 metrin päässä minusta (autosta noin 5m) kun varpushaukka yritti iskeä jäniksen niskaan, kosketus tapahtui ja jänis pinkaisi saappaitteni vierestä metsikköön.
Tämän jälkeen ajo meni todella vaikeaksi jänis ei ollut kuin aina pari minuuttia metsän puolella ja sitten kauheita matkoja teitä eri suuntiin ristiin rastiin ja aina metsässä takaisin makuu paikalle.. Sattui toinenkin outo tilanne kun taas jänis tuli n.5metriin ja yritin säikäyttää sen eri puolelle missä muut ajot oli olleet niin lähdin juokseen jäniksen perään niin tämä "alistui" n.40m päähän "piiloon" tien reunaan maate, siinä se sitten katseli minuutin ja sit lähti kuin hauki rannasta :D
Sitten päätin kun oltiin jänis nähty neljä kertaa että tämä piiri leikki saa riittää ja Rico kiiinni ja paikan vaihto.

Hakua noin 30min, jolloin jälki löytyi noin 350m päässä minusta, koira jäljitti n.1.2 km ja aloin jo epäileen kettua.. Noo toisin kävi 10min ajon jälkeen jänis tuli tietä passi miestä morjestaan, se olikin ainoa kerta kun nähtiin, tämän jälkeen meinaan jänis vaihtoi maisemaa tältä tieltä noin 1.5km päähän, hukkuen hetkeksi mökkejen pihaan? olisiko mennyt jonkun mökin tms alle? Mutta sieltä se koira sen vaan jostain kaivo ajoonsa.. Loppu hukka tuli kun ajo aikaa oli kertyny noin 88min, eli en voi olla kuin tyytyväinen Ricoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti